Momčilo Vukotić: Kome sam ja opozicija?

Momčilo Vukotić: Kome sam ja opozicija?

10.09.2016.

 

Radna grupa je formirana da pripremi Skupštinu, ne da vodi klub, potpuno sam isključen iz zbivanja u omladinskoj školi: ja, kao doskorašnji direktor, sada počasni predsednik.

Momčilo Vukotić, za fudbalske patricije i plebejce jednostavno – Moca, sa statusom možda i najveće legende Partizana i epitetom rekordera po broju odigranih utakmica za crno-bele (791), s pažnjom prati dešavanja u Humskoj i pred sednicu Skupštine zakazane za 14. septembar čvrsto diže dva prsta za – Nenada Bjekovića!

- Govorio sam još pre šest meseci: vreme ne radi za Partizan. Radna grupa je formirana da pripremi Skupštinu, ne da vodi klub. Predugo traje ovo v.d. stanje, očito da to nekome odgovara – tradicionalno smirenim glasom zbori Vukotić, počasni predsednik omladinske škole crno-belih.

Kratka pauza, pa nastavak monologa, prožetog sa sijaset emocija:

- Očekivao sam ujediniteljsku Skupštinu, u finim tonovima, kakva dolikuje Partizanu. Ne da nas neko deli na poziciju i opoziciju!

Vukotić nabraja razloge zbog kojih je i na prekinutoj sednici, 24. maja, nameravao da podrži saigrača s kraja „sedamdesetih” –Nenada Bjekovića:

- Zar ni preko 30 bodova minusa, česte promene trenera, dovođenje brojnih igrača u zimskom i letnjem prelaznom roku, rano ispadanje iz Evrope i Zvezdinih plus devet na početku ovog prvenstva nisu dovoljni da se upali crvena lampica? Izgleda da nije, ponašaju se kao da je sve u redu!

Legendarni napadač, majstor kadar da preševa celu odbranu večitog rivala u derbiju i postigne gol za TV špicu „Sportskog pregleda”, osvrće se i u svoj delokrug:

- Potpuno sam isključen iz zbivanja u omladinskoj školi. Ja, kao doskorašnji direktor, sada počasni predsednik... Nisam sujetan, verujte, mogu da pomognem, udelim bar savet, dam predlog...

Vukotiću, nesvojstveno, zaigra glas:

- Ne vidim viziju, strategiju - biseri odlaze sve mlađi, ne odigraju ni 20 utakmica za prvi tim. I šta dobije klub? Mrvice, ni rezultatski, ni finansijski benefit.

Moca skreće pažnju:

- Kada se objavi da je Partizanova škola druga u Evropi – svi su tu, slikaju se, a kada... Potrebno je da se u nju i ulaže, klub će od nje da zavisi i u budućnosti.

Skupština bi, po mnogima, mogla da bude Partizanova prekretnica...

- Glas dajem fudbalskoj opciji! Naravno da sam uz bivše igrače, svoje prijatelje, ljude koji osećaju, vole i sposobni su da vode naš Partizan. Trenutak je da se okupimo...

Vukotić se s pravom pita:

- Kako sam ja opozicija? Kome? Ne mogu to nikome da budem, pogotovo ne mom Partizanu.

Nameće se pitanje: hoće li crno-bela ikona 14. septembra, u „Zemunelu”, da izađe za govornicu i još jače nego u dnevnoj štampi podigne glas?

- Prvu Skupštinu su odložili, drugu prekinuli, ne znam šta na ovoj može da se dogodi...

Bilo je vreme da kažemo: „Moco, hvala”. Momčilo Vukotić – gospodin za sva vremena, s opaskom: „Ne bih o pravnim začkoljicama i 12 novih delegata u Skupštini” i s argumentima, bez ijedne ružne reči zbog čega je za Nenada Bjekovića, ne za Milorada Vučelića, Miloša Vazuru, Žarka Zečevića...

Trbojevićev doprinos je nemerljiv

Svim trenerima iz omladinske škole Partizana, uključujući i Nikicu Klinčarskog, obnovljen je ugovor, ne i – glavnom skautu Dušanu Trbojeviću.

- Šokantno! Trbin doprinos Partizanu je nemerljiv: godinama unazad je špartao Srbijom, trenirao i otkrivao bisere, činio velike stvari za klub – naglašava Momčilo Vukotić.

 


Ostavite komentar


Konjarnik - Link komentara
grobari su ovoj upravi najveca opozicija tako Momo ne brini - ti si jedan od nas

Sin Nade Macure - Link komentara
Radna grupa se ozbiljno prokurcila

Марко - Link komentara
У клубу тренутно важе правила која свакако нису у интересу спорта, прави дрблинзи су давно заборављени на терену, и прешли су у веште руке покварени гмазова који седе у управи нашег клуба. Сматрам да политичарима и криминалцима у клубу није место и да клуб треба да је у рукама правих спортиста и патриота!