Partizan osvojio Kup posle 5 godina! Pedeset godina ponosnog secanja (VIDEO) (FOTO)

Partizan osvojio Kup posle 5 godina! Pedeset godina ponosnog secanja (VIDEO) (FOTO)

11.05.2016.

 

Trofej Kupa vratio se u vitrine kluba iz Humske posle pet godina, a tamo su ga uneli Marko Jovanovic i Dušan Vlahovic, strelci u finalu protiv Javora, koje je pripalo crno-belima rezultatom 2:0. To je 13. pehar kupa u istoriji za Partizan i prvi u ligi samostalne Srbije koji je neki tim osvojio bez primljenog gola!

Mec je prekinut pocetkom drugog poluvremena u dva navrata. Prvo je pomocni sudija tokom bakljade pogodjen tvrdim predmetom u glavu, a cim je utakmica nastavljena, Grobari su nastavili sa korišcenjem pirotehike, pa je Mazic bio prinudjen da nakratko pošalje igrace u tunel.

Medalje fudbalerima Partizana dodelio je Mustafa Hasanagic, clan "Partizanovih beba" koje su na današnji dan pre pola veka odigrali istorijsko finale Kupa evropskih šampiona sa Real Madridom. Kapitenu Partizana Saši Ilicu pehar je urucio novi selektor reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin.

Simbolicno, navijaci Partizana veceras su na stadionu Gornjem Milanovcu u finalu Kupa Srbije sa Javorom razvili transparent i i koreografiju posvecenu toj cuvenoj generaciji Partizanovih beba.

Uz sliku startne postave sa stadiona Hejsel iz 1966. godine stajala je i jasna poruka: “Pedeset godina ponosnog secanja“


Ostavite komentar


Врућ ветар - Link komentara
феноменална атмосфера на трибини, САМО ЈАКО ГРОБАРИ!!!

50 ГОДИНА - Link komentara
такав транспарент само гробари могу да направе!!! живео наш клуб

Marko PFC - Link komentara
Kakva je to bila bakljada za uspeh naseg timmaaaa... NAPREDD PARTIZANN