VAZURA I OBUĆINA – ZVANIČNO NAJVEĆI „STIPENDISTI“ FK PARTIZAN IKADA

VAZURA I OBUĆINA – ZVANIČNO NAJVEĆI „STIPENDISTI“ FK PARTIZAN IKADA

13.03.2017.

 

Kako smo već u prethodnim objavama pisali i obaveštavali vas da je Višem javnom tužilaštvu u Beogradu podneta krivična prijava protiv Milana Obućine i Miloša Vazure i to dana 17.05.2016. godine, sada vas obaveštavamo da smo zahvaljujući ljudima koji su okupljni oko zajedničke ideje, a to je bolji i uspešni naš FK Partizan, bez ove banditske uprave, dobili informacije da je po navedenoj krivičnoj prijavi još prošle godine završena istraga od strane Kriminalističke policije. Zašto još uvek nema nikakve reakcije sa njihove strane, ne znamo. Tužno ali istinito.

U prilogu ove objave možete pročitati izveštaj MUP RS UKP SBPOK iz kojeg se jasno vidi šema po kojoj su Milan Obućina i Miloš Vazura izvlačili novac iz FK Partizan u vremenskom periodu od 01.01.2015. do 05.07.2016. godine. Oni su to činili tako što su sa računa FK Partizan novac uplaćivali JSD Partizan u ukupnom iznosu od 55.360.740,73 dinara od čega je podignuto u gotovini 11.088.647,83 dinara. Sa računa FK Partizan novac su uplaćivali i Biciklističkom klubu Partizan u iznosu od 27.998.000,00 dinara od čega je podignuto u gotovini 21.405.173,42 dinara, kao i Plivačkom klubu Partizan u iznosu od 29.956.926,00 dinara od čega je podignuto u gotovini 12.566.999,69 dinara.

Takodje, u periodu od 27.02 -12.11.2015 FK Partizan je novac uplaćivao i Agenciji Partizan u iznosu od 399.076.634,32 dinara od čega je u gotovini podignuto 1.500.000,00 dinara, a sama Agencija Partizan je vraćala odredjeni novac FK Partizan, Biciklističkom klubu Partizan, Plivačkom klubu Partizan i Partizan Travelu, a novac je podizan u gotovini.

Ono što je ovde odmah sumnjivo jeste ime Milorada Nikolića koje se pojavljuje na drugoj strani izveštaja (uokvireno je crvenim pravougaonikom). Ime se jasno pojavljuje u konstataciji da je po računima FK Partizan, lice za raspolaganje po računu bio Darko Grubor, a nakon njegove smrti upravo Milorad Nikolić.

Na zvaničnom sajtu FK Partizan, u delu sekretari FK Partizan, ne vidi se ime Milorada Nikolića iako je do smrti Darka Grubora javno i precizno objavljeno ko je i u kom periodu bio sekretar FK Partizan. Mnogi će pomisliti da je to slučajno i da je to samo propust za period posle smrti Darka Grubora, ili da Milorad Nikolić uopšte nije sekretar, ali ipak nije tako. A evo i razloga.

Upravo je taj Milorad Nikolić, koji raspolaže po računima FK Partizan i koji vrši sva plaćanja, ujedno i direktor pomenute Agencije Partizan, ka kojoj je FK Partizan vršio plaćanja. Dakle, praktično je Milorad Nikolić sam sebi uplaćivao novac.

Fascinantno poslovanje, zar ne? Samom sebi uplaćuješ novac sa računa FK Partizan, pravdajući to nekim marketinškim kampanjama i sličnim izmišljotinama. Svi smo vrlo dobro upoznati sa tim kako radi marketing tim Partizana. Praktično ne radi ništa. Katastrofa!!! A sve to se radi na štetu FK Partizan, koji dobro da i postoji sa ovakvim načinom poslovanja.

Sa FK Partizan na Agenciju Partizan je u periodu od manje od godinu dana (tokom 2015) uplaćeno oko 400 miliona dinara (3,25 miliona eura)!!! Podsećamo da je Vazura u klub došao krajem 2014. godine, kada je i postavio svoje ljude na mesta od ključnog značaja za izvlačenje novca.

Sada je jasno zašto se ime Milorada Nikolića ne pominje bez preke potrebe. Svako zašto uvek ima svoje zato, a u ovom slučaju to su mahinacije pod pokroviteljstvom Miloša Vazure koje moraju da ostanu ispod radara i neprimećene. Da je Milorad Nikolić zaista direktor Agencije Partizan možete pogledati na slici dole. Slika je printskrin za zvaničnog sajta APR-a.

Pored navedenog, sa blagajne JSD Partizan je podizan novac u periodu od 2013. - 2016. godine koji je isplaćivan na ime stipendija i hranarina, a zašta ne postoje dokazi da je taj novac zaista korišćen za stipendije i hranarinu, što znači da je neosnovano podizan. To su radili tako što je Vazura, kao generalni direktor, prethodno naložio Miloradu Nikoliću da pusti novac sa računa FK Partizan na račun JSD Partizan. Zatim je Milan Obućina davao naloge da se novac, pod izgovorom "stipendija" i "hranarina", podiže sa računa, a taj novac nikada nije završio u blagajni JSD Partizan. Novac je predavan Zoranu Stankoviću koji je bio ovlašćen da podiže novac sa računa od strane Milana Obućine, a pri svemu tome JSD Partizan je imao samo jednog stipendistu !!!

Zoran Stanković je novac koji je dobijao na ruke delimično koristio za troškove JSD Partizan, a veliki ostatak predavao na ruke Milanu Obućini. O navedenoj kombinaciji i transferima novca, Milan Obućina je potvrdio da je novac primao na ruke i predavao pokojnom generalnom sekretaru FK Darku Gruboru (na koga svaliti nego na mrtvog čoveka jer mrtva usta ne govore i ne mogu da se brane), a nakon njegove smrti novac je predavao licima kojima je pokojni Grubor bio dužnik, a čija imena nije naveo. ???

Kako se navodi u izveštaju Uprave Kriminalističke policije, Milan Obućina je u okviru JSD Partizan sam donosio odluke i nije obaveštavao Nadzorni i Upravni odbor kluba, kao ni Skupštinu kluba o bilo čemu.

Po ovome ispada da je Miloš Vazura pravi majstor kalkulacije i manipulacije jer posle svega navedenog za Milorada Nikolića koji je ovlašćeno lice po računu za FK Partizan, a ujedno i direktor Agencije Partizan, a u isto vreme i naslednik generalnog sekretara FK Partizan Darka Grubora (što je i navedeno u izveštaju), vidimo da je i stari igrač Milan Obućina i te kako umešan u sve ovo. Iz svega ovoga možemo zaključiti da je Vazura zajedno sa Obućinom i Miloradom Nikolićem na ovaj način izvlačio pare iz FK Partizan. Što je najcrnje, mnogo veće pare se i dan danas izvlače iz kluba preko transfera igrača, mešajući u te kalkulacije različite treće strane i agencije, koje malo postoje, malo ne postoje ali ka kojima uvek odlaze frapantno velike svote novca iz FK Partizan.

Ostaje potpuno nejasno i to zbog čega je Miloš Vazura zaključio ugovor o zajmu sa Ćuran 919 doo iz Jagodine, koga zastupa Aleksandar Arsić, čiji je vlasnik FK Jagodina i beskamatno dao ovom preduzeću 20 000 evra u 2016. godini. Da je vlasnik firme Ćuran 919 doo, koja se bavi „manedzersko konsultantskim poslovima“, upravo FK Jagodina možete pogledati na slici ispod koja je preuzeta sa zvaničnog sajta APR-a.

Pored navedenog može se primetiti da su Vazura i Obućina jako velikodušni kada su tudje pare u pitanju, pa je tako zaključio više ugovora o donatorstvu i zajmovima bez kamate, a da pri tome naš klub grca u dugovima. Te zajmove verovatno niko nikada neće vratiti, što takodje može biti Vazurin način da izvuče pare iz Partizana jer on uvek može da instistira da se taj novac da lično njemu, a on će zauzvrat otpisati pomenuto dugovanje ka FK Partizan.

Vazura je ispred FK Partizan davao milionske zajmove i Biciklističkom klubu Partizan, Plivačkom klubu Partizan prebacivši novac sa računa FK Partizan na račune ovih klubova, te su ovlašćena lica ovih klubova podzali novac sa računa i predavali ga ili Zoranu Stankoviću ili Milanu Obućini na ruke jer je u jednom momentu, navodno, račun JSD Partizan bio u blokadi, a kako bi ova dvojica namirili plate zaposlenih koje u ukupnom iznosu nisu bile veće od 155.000,00 dinara.

Dakle, daješ milionske zajmove na jednu stranu, a nazad dobijaš mnogo manje novca kojim navodno plaćaš plate zaposlenima. Nigde logike. Na stranu to što se i dan danas zaposleni u FK Partizan bune zbog konstantnog kašnjenja plata koje su vrlo često samo osnovni minimalac.

Da rezmiramo još jednom. U izveštaju policije je navedeno da je Milorad Nikolić naslednik Darka Grubora, odnosno da je ovlašćeno lice za raspolaganje po računu FK Partizan, a ujedno smo videli i da je Milorad Nikolić i direktor Agencije Partizan. U nastavku ćemo navesti ukupne cifre kada je neovlašćeno podizanje novca u pitanju, a koje slobodno možemo nazvati mahinacijama.

Sve u svemu, sa računa JSD Partizan je u toku:

2013. godine, na ime stipendija, u gotovini podignuto 26.326.156,00 dinara, a na ime hranarine 7.070.765,00 dinara,

2014. godine na ime stipendija podignuto 16.247.659,00 dinara, a na ime hranarina 3.809.500,00 dinara,

2015. godine na ime stipendija podignuto 15.107.454,00 dinara, a na ime hranarine 4.772.091,00 dinara,

2016. godine na ime stipendija podignuto 6.566.861,00 dinara, a na ime hranarine 1.884.829,00 dinara.

Dana 26.08.2016. godine, što nigde nije zavedeno, podignuto je u gotovini na ime isplate stipendije i hranarine 4.780.971,00 dinara.

Ukupan novčani iznos koji je neovlašćeno podignut sa računa JSD Partizan bez pravdanja iznosi 86.566.286,00 dinara, a ključni svedok je Olivera Jončić koja je blagajnik u JSD Partizan.

Ovo je šema izvlačenja novca iz FK Partizan preko JSD Partizan, koju su organizovali Miloš Vazura i Milan Obućina. Izvlačenje novca prodajom igrača nigde nije naveden.

Kako je „uvaženi“ profesor Vladimir Vuletić koji je bio predsednik Nadzornog odbora FK Partizan vrstan strčnjak za izbacivanje članova Skupštine kluba i kako je uvek tvrdio da je to uradjeno u skladu sa propisima, zanimljivo je da nije vodio računa o finansijskom poslovanju kluba što mu je bila zakonska obaveza, a morao je biti upoznat sa mešetarenjem Vazure i Obućine i izvlačenju novca i kluba, jedini opravdani razlog za to što nije reagovao na ovaj kriminal jeste da je i on bio u kombinaciji sa Vazurom i Obućinom. To ne treba da čudi jer negde se morao naći novac za skupa putovanja o kojima smo već pisali ovde:

http://navijacipartizana.com/objave/vladimir-vuleti--peder-u-slubi-vazurinog-ruenja-partizana-foto 

http://navijacipartizana.com/objave/vucelic-o-trosku-partizana-doveo-svoje-pajtose-na-kipar-lopovi-lopovi-sede-nam-u-upravi 

Pozivamo sve nadležne državne organe da postupaju shodno svojim ovlašćenjima i spreče dalje rasturanje našeg voljenog kluba. Ako postoji i malo pravde, ovaj dvojac, Milan Obućina i Miloš Vazura će biti uhapšeni i procesuirani.

UPRAVA NAPOLJE!!! NEKA BUDE BORBA NEPRESTANA!!!

http://navijacipartizana.com/forum/viewtopic.php?f=3&t=10&p=78#p78


Ostavite komentar