Vukotiću puno srce zbog Ilića: Fudbal se voli zbog Saše! SVI NA ISTORIJSKI JUBILEJ!!!

Vukotiću puno srce zbog Ilića: Fudbal se voli zbog Saše! SVI NA ISTORIJSKI JUBILEJ!!!

07.10.2016.

 

Partizanovcima je, za stav „mirno”, dovoljno reći samo – Moca i Saša. Sijaset najfinijih emocija preplavi dušu, pomen legendi raširi toplinu, razbukta navijačku strast i otškrine memorijsku dvoranu akcentovanu na široku lepezu uspeha, sa potpisom dvojice velikana.

Vukotić i Ilić – najčešće spominjani u crno-belom 71. godinu starom spomenaru, od sutra rame uz rame, na vrhu klupske liste i po broju odigranih utakmica, na koti – 791. Za dubok naklon svih ljubitelja fudbala!

Vukotićeva nedavna izjava Žurnalu: „Saša, obori rekord”, možda i najbolje ilustruje veličinu obojice: svakog ikone u svojoj epohi, izraženih igračkih i ljudskih kvaliteta, impresivnih biografija i grandioznih dostignuća u crno-belom dresu.

Prijateljska utakmica Partizana sa PAOK-om: prilika za odu Grobara tandemu legendi.

- Drago mi je što se posle toliko godina pojavio još neko ko je odigrao tako veliki broj utakmica za Partizan. Rekoh, rekordi su tu da bi se rušili, posebno bi je drago što je to Saša: s dokazanom nemerljivom ljubavlju i privrženošću prema crno-belom. Ilić je sjajan primer mladim igračima da uspešna karijera može da se gradi i u Srbiji, ja sam slično postupio – žrtvovao sam još veća dostignuća u inostranstvu da bih se vratio u Humsku kada je moj Partizan bio u krizi. Danas, biseri odlaze „preko” i bez 50 utakmica na domaćoj sceni – mudro, uz setu zbog „završnice”, veli Momčilo Vukotić, u predvečerje spektakla sa PAOK-om.

Obično se kod rekordera pojavi sujeta kad im neko „pripreti”: kod vas je nema ni u naznaci?

- Nema tu sujete. I ja sam prestigao Bobeka! Ovo samo treba da predstavlja motiv nekim novim klincima.

Šta vam je rekao veliki Štef?

- Ma, nisam tada ni znao da sam ga prestigao. Kazali su mi tek kasnije...

Čini se, Saša vam je posebno prirastao za srce?

- Igračina, ličnost, kapiten... Ostavio je dubok trag u Partizanu.

Majstor uvek prepozna – sebi sličnog?

- Izlišno je govoriti o Sašinim igračkim kvalitetima, kreativnosti, fantaziji u igri. Fudbal se igra za gledaoce i zbog gledalaca: zbog Ilića se dolazi na stadion, između ostalog - radi uživanja u potezu. Fudbal se voli zbog Saše!

Sutra, kada izjednačava rekord: Ilić će da ''naljuti'' oca Milana, osvedočenog ''Mocofila''?

- Nema tu ljutnje... He, he... U jednom trenutku je izgledalo da niko neće uspeti da me stigne... Kad... Beše i to „moje” davno – čak 1984, pre 32 godine.

Izgleda da ne može da se pobegne od simbolike: Partizan je, sa vama kao trenerom, 1989. osvojio i kup posle 32 godine?

- Jeste, he, he... Eto, 32 kao sudbina...

Ilić i vi imadoste zajednički usud: nesklad između broja odigranih utakmica za reprezentaciju i kvaliteta?

- U moje vreme bila je još jača konkurencija. Neki su vezali preko 50 utakmica, ja – svega 14. Verujte, razlika nije bila baš tolika... Uglavnom su igrali fudbaleri klubova koji su dominirali u tom trenutku. Možda sam mogao i više, bila mi je čast da nosim reprezentativni dres...

Šta preporučujete Iliću kada jednog dana reši da okači kopačke o klin: da bude trener, direktor, ili kao vi – i jedno i drugo?

- Počeo sam kao direktor, ali vukao me je teren... Postao sam trener i – nisam se pokajao. Doduše, zna da bude i te kako stresno... Ne brinem za Sašu, znaće on kada bude bilo vreme da odabere.

Saši Iliću će sutra protiv PAOK-a poklon za dostignuti rekord uručiti upravo – Momčilo Vukotić. Bratski spektakl u Humskoj, crno-belom amfiteatru driblinga i golova, jedinstvena prilika za ovacije dvojici Partizanovih nezaboravnih progatonista uspeha i večnih, živih


Ostavite komentar


dvaesdva - Link komentara
Istinska legenda !!

џеки чен земун - Link komentara
какве величине заједно :) :) :)

partizanovac - Link komentara
Moca i Sale. Legendarno!

Doktor fudbala - Link komentara
Duuuuugo se nece pojaviti igrac koji ce sebe toliko ugraditi u PFC kao sto je to ucinio doktor fudbala, gospodin Sasa Ilic. Ne znam koga ce gledati nove generacije, ali posle Bobeka, Moce, Mancea u generacije koje su pratile Sasu Ilica, sve mi deluje nekako mlako i neobecavajuce.

Jedan je - Link komentara
ILIC KAPITEN!!!

Sale sale hvala ti...